Privremeni načelnik PU Zoran Zdunić preuzeo dužnost

Nakon što je prvog travnja ove godine iznenada preminio načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan, Odlukom MUP-a i Ravnateljstva policije na ovu dužnost od danas je postavljen Zoran Zdunić (1967.). Zaposlen je u Ministarstvu unutarnjih poslova od 1990. godine, obavljao je različite poslove kriminalističke i temeljene policije, a posljednjih 14 godina načelnik je VII. Policijske postaje Zagreb, Policijske postaje Trešnjevka.

Privremeni načelnik Zdunić, inače rođeni Gospićanin, odmah je po dolasku u policijsku upravu održao sastanak s rukovoditeljima u Policijskoj upravi ličko-senjskoj, kojom prilikom je naglasio da mu je najvažniji cilj osigurati kvalitetu života građana, tj. pružiti im sigurnost i povjerenje.

Upravo je ovaj aspekt policijskog posla unatrag desetak godina u praksi bio marginaliziran jer su se svake godine događale brojne provale  u kuće i gospodarske objekte, teroriziranje poljooprivrednika i vozača krdima konja lutalica, dok su se problemi s ilegalnim migrantima svjesno zataškavali.

M. S.