Prizna: Trajektu u vožnji otpala vrata

Foto: Čitatelj portala
Foto: Zoran Orešković

PRIZNA – Autobus redovne linije, nekoliko kombija i desetak auta iskrcali su se u rikverc u luci Žigljen na Pagu u utorak oko 17 sati jer se trajektu Sveti Juraj riječke Jadrolinije pramčana rampa pokvarila pri isplovljavanju iz Prizne, piše 24sata.hr

Nitko, nasreću, nije ozlijeđen.

– Problemi su počeli nakon što je isplovio iz Prizne za Pag. Rampa se pokvarila, pa je plovni put, koji inače preplovi za 10-ak minuta, prešao za 45 minuta. Vidjelo se da se na sredini kanala jedva miče – rekao nam je Zoran Orešković, čitatelj koji je u utorak oko 16.30 snimio trajekt čija se pramčana rampa pokvarila pa je većim dijelom upala u more. To je stvaralo dodatni otpor u plovidbi. Autobus, nekoliko kombija i desetak auta iskrcali su se preko rampe na koju su ušli na trajekt. Iz Jadrolinije su priopćili da se hidraulika rampe pokvarila.

Podigli su je autodizalicom, popravili hidrauliku pa je Sveti Juraj nastavio normalno prometovati oko 20 sati. Inače, trajekt koji nosi ime sveca ima pehove. Avioni JNA su ga raketirali 6. listopada 1991. Tada je poginuo putnik koji je čekao na ukrcaj. Nekoliko je puta imao “bliske susrete” s obalom. Može prevesti 300 ljudi i 45 auta.

L.O.