Priznanja gospićkom GSS-u

   ZAGREB – U  organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ureda za upravljanje hitnim situacijama grada Zagreba održana je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu dodjela priznanja povodom Dana civilne zaštite.  DUZS dodjeljuje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava zaštite i spašavanja te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Ovogodišnjim laureatima nagrade je uručio ministar unutarnjih poslova RH Ranko Ostojić, a nagrađeni su: Aljoša Ladašić, volonter Gradskog društva Crvenog križa Rijeka,  Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Gospić i Klub podvodnih aktivnosti „Drava“ iz Varaždina.

Nastavak ispod oglasa

    U ime HGSS Stanice Gospić nagradu je primio pročelnik  Alen Zorić, koji se ujedno u ime svih nagrađenih zahvalio na dodijeljenim priznanjima. HGSS Stanica Gospić se tijekom 2011. godine isticala s brojnim značajnim akcijama i požrtvovanim radom, gdje se naglašava pripravnost i spremnost za intervenciju 24 sata , 365 dana u godini. Naglašena je izvanredna suradnja s PUZS-om Gospić, te zajednički napori na unaprjeđenju sustava zaštite i spašavanja na području  Ličko-senjske županije. Tijekom 2011. godine HGSS Stanica Gospić je preko  ŽC 112 aktivirana ukupno 37 puta i po dosadašnjim se rezultatima svrstava u sami vrh ovog humanog i nadasve opasnog vida pomaganja ljudima.

                                                                        M. S.