Priznanja najboljima

Dodjela priznanja
Dodjela priznanja
Dodjela priznanja

GOSPIĆ – U sklopu priredbe „Jesen u Lici“ organizatori Ličko-senjska županija, domaćini Grad Gospić i Turistička zajednica Grada Gospića dodijelili su nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima  i udrugama. Tako je u konkurenciji najljepše okućnice premoćno pobijedila Lucija Devčić, a nagradu joj je uručila zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić. Posebno priznanje „Zeleni cvijet“ za doprinos u očuvanju prirode dobila je Lička ekološka akcija (LEA) iz Gospića.  Župan Milan Kolić i njegova zamjenica Ivana Tomaš uručili su priznanja najboljima za doprinos 15. Jeseni u Lici. Najbolju ovogodišnju etno-prezentaciju imao je Frane Krpan-Brusin iz Svetog Roka, dok je najbolji gostujući izlagač OPG Eugen Novaković iz Posedarja.  Nagradu za najbolji nastup odlazi u Josipdol, a osvojila ju je Ivanka Rendulić.

   Posebne su nagrade uručene utemeljiteljima Jeseni u Lici Ani Brkljačić i Karlu Posavcu. Najvjerniji izlagači su  sirana Runolist iz Krasna, Ružica Dujmović iz Otočca i Mirko Milković iz Gospića. U ime laureata na nagradama se zahvalio neumorni ljubitelj prirode i slikar Karlo Posavec.

Nastavak ispod oglasa

-Moram posebno zahvaliti našem županu, dojučerašnjem gradonačelniku, g. Milanu Koliću. U najtežim trenutcima g. Kolić nam je pružio ruku potpore, čak i u vrijeme kada su mnogi sumnjali u ovu manifestaciju. Sve je započelo u teškim uvjetima prije 15 godina. Nismo se ni nadali da će vrednovanje kulture življenja na ovom prostoru dosegnuti ovoliku popularnost. Želja nam je bila očuvati tradiciju i sve one vrijednosti koje se uz to vežu. Moraš nekada biti i malo „zavrnut“ da bi nešto održao. Neki kažu da su pomogli i političari. Ma nisu to političari, nego naši ljudi koji su nam uvijek pomagali. Kada sam otišao po pomoć bivšem županu Jurkoviću odmah se vidjelo da taj čovjek „grize“ na to, da želi pomoći. Današnji župan Milan Kolić već godinama nas prati i pomaže. Svojim je istupima  rješavao neke nerješive probleme, lobirao je za nas i činio sve kako bi ova izložba išla naprijed. Ja sam mali i obični građanin, ali iz svega što sam vidio, drago mi je, g. Koliću, što si večeras ovdje u ulozi župana ili bolje reći našeg prijatelja koji nam stalno pomaže, rekao je Karlo Posavec. 

M. S.