U posljednje vrijeme učestali su pokušaji diskreditacije novoosnovane političke stranke LiPO. Jedan od takvih pokušaja dogodio se jučer, kada je na jednom lokalnom mediju (uvijek istom) objavljena laž kako se ugledni liječnik prof. dr. Igor Medved distancirao od novoosnovane stranke LiPO. U stranci kako doznajemo, vesele se ovakvim neistinama, jer im autor istih iako toga nije svjestan radi odličan PR.

Nazvali smo prof. dr. Igora Medveda i zamolili ga za komentar.

-Obzirom na određene natpise želio bih pojasniti da sam se nakon dugog promišljanja odlučio u potpunosti posvetiti onome za što sam dugi niz godina školovan i obučavan, a to je moje djelovanje u zdravstvenom sustavu. U sadašnjoj zdravstvenoj situaciju u zemlji moje obveze u zdravstvenom sustavu i u edukaciji novih medicinara ne ostavljaju mi niti jednu mogućnost da bi mogao postupiti drugačije.
Moja politička orijentacija kao i moje obitelji kroz dugi niz godina uvijek je bilo demokršćanska, a djelovanje isključivo usmjereno na boljitak lokalne zajednice, a to je moj Senj, a time i Ličko Senjske županije.
Samim time jasne su moje simpatije za one koji započinju proces revitalizacije regionalnih tj. županijskih interesa na jednoj novoj i modernoj platformi, a zasigurno je to ideja novoosnovane stranke LiPO, kazao je dr. Medved.

L.O.