Proglašeni šampioni u proizvodnji žestica, meda, pekmeza i sireva

U sklopu tradicijske izložbe „Jesen u Lici“ ocjenjivački sudovi imali su pune ruke posla da bi proglasili najbolje među najboljima. Tako je u kategoriji pekmeza i džemova laskavu šampionsku titulu osvojio pekmez Mire Milković iz Gospića. Zlato su također osvojili i Dragan Šop s Ličkog Osika s džemom od malina, Mira Milković za džem od drijena, Darko Prpić za džem od šljiva i Danijel Tušak za voćni namaz od šljiva.
Liker od višnje priskrbio je zlatno odličje Darku Prpiću, a uz njega su se zlatom uresili gospićki Obrt „Pyrus“ iz likere od meda i liker od aronije, Milka Čučak načinila je najbolji liker od dunja. Darko Prpić načinio je i vrhunski liker od drena, dok je Josip Kovačević zlato zaradio za najkvalitetniju šljivovicu.

Među laureatima u kategoriji mliječnih proizvoda nema previše novih imena. Svoju postojanu kvalitetu za sir škripavac osvojila je Sirana Kolačević i tako stekla šampionsku titulu. Šampionsku titulu priskrbio je i OPG Miškulin za kvalitetu voćnog jogurta pod imenom „Šumska fantazija“. Zlatne medalje osvojili su: Sirana „Vedrine“ za voćni jogurt od šljiva, Sirana „Vegium“ za sir škripavac, OPG Miškulin za skutu, Sirana Kolačević za tekući jogurt, a Sirana „Vegium“ za novi okus jogurta stracciatella. U kvaliteti ličke base zlata su osvojili Sirana „Vedrine“, Sirana „Vegium“ i Sirana „Kolačević“.

Laureate sa zlatnim odličjima predvode za kvalitetu meda predvodi „prva među jednakima“ Marijana Modrić iz Svetog Jurja za svoj medun. Marinko Bronzović iz Otočca ima „zlatni“ kaduljin i cvjetni med. Milan Hodak i Mario Rožman iz Otočca također imaju vrhunski cvjetni med, dok je Marijan Brkljačić polučio zlato za bagremov med. U kategoriji cvjetnog meda zlato su također osvojili Željko Krešić iz Plitvičkih jezera, Marinko Bronzović iz Otočca i Ljuban Tunjić iz Plitvičkih jezera. Za medun su nagrade također osvojili Dragan Bukovac iz Otočca, Ljubomir Čanić iz Gospića i Jurica Starčević iz Gospića.

L. O.