Proizvođači iz Novalje u prestižnom društvu

0

Krunoslav Vidas, Tereza Vidas-Puhalović te Dijano i Emanuel Trcol ušli su prestižno društvo proizvođača čiji proizvodi nose oznaku ”Hrvatski otočni proizvod”.

Projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom ”Hrvatski otočni proizvod” (HOP) Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenulo je početkom 2007. godine s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.
Temeljni je cilj bio identificirati i distribuirati kvalitetne otočne proizvode koji će biti prepoznati u Hrvatskoj i izvan nje. Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Sam projekt nastao je željom da se sačuva sama esencija otoka i otočana. Marketinška oznaka HOP služi boljem plasmanu proizvoda na domaćem i svjetskom tržištu.

Oznaku kvalitete ”Hrvatski otočni proizvod” do sada je dobilo 70 otočnih proizvođača za 168 proizvoda i proizvodnih linija. Među njima se sada mogu pohvaliti i privatnici iz Grada Novalje. Naime, ove godine su se tri proizvođača prijavila na javni poziv za uporabu oznake ”Hrvatski otočni proizvod” u čemu je Grad Novalja bio logistička potpora.

Oznaku Hrvatski otočni proizvod ubuduće će nositi slijedeći proizvodi:

Paški sir i ekstra djevičansko maslinovo ulje, proizvođača Krunoslava Vidasa, vl. OPG ”Vidas”

Oplemenjeni paški sir s orašastim i/ili sušenim voćem, proizvođača Tereze Vidas- Puhalović vl. OPG ”Tereza Vidas-Puhalović”

Makaruni na iglu, proizvođača obrt ”Pekarnica Mahulja” vl. Dijano i Emanuel Trcol

Ovom prilikom još jednom čestitamo na uspjehu!

K.B.