Projekt „Jasikovac“ – HDZ-ove prošle vlasti Gospića kreće u  realizaciju

Projekt Grada Gospića kojeg je kandidirala  prošla vlast HDZ- a u suradnji sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanica Gospić (HGSS Stanica Gospić), Ličkom ekološkom akcijom (LEA) i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije (JU za zaštitu i očuvanje prirode LSŽ) nakon svih provjera i bodovanja dobio je zeleno svijetlo i kreće u realizaciju.

Dolaskom nove vlasti Gospić  bez novih projekata i razvoja

Nastavak ispod oglasa

Danas je ovaj projekat koji datira još od prošle HDZ-ove vlati  samo potvrđen i od strane Gradskog vijeća predvođenog predsjednikom Petrom Radoševićem (HDZ) koji je zahvalio svim vijećnicima što su podržali ovako značajan projekt u vidu očuvanja i revitalizacije prirodne baštine Grada Gospića. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3 milijuna kuna, a planirano trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci, pri čemu će se  projekt sufinancirati sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ovo je nažalost u zadnje vrijeme rijetka situacija da se na Gradskom vijeću Grada Gospića  raspravlja o ovako značajnijim projektima što govori da je nova gradska vlast u potpunosti zaspala i da živi na lovorikama prošle,  a Grad je postao mjesto bez razvojni projekata i gradilišta kojih nema niti u planovima.

Projekt započet još 2016. godine

Koliko se (ne)radi o kompleksnim natječajima čija evaluacija traje iznimno dugo govori kako smo pratili i pisali još u tijeku samog planiranja projekta  koji je započet još 2016. godine, pri čemu je planirano čišćenje šume, održavanje postojećih i izgradnja novih staza za posjetitelje, duž glavne staze postavljanje solarne rasvjete i klupa, vidikovac za promatranje ptica, dječje igralište, fitness vježbalište, umjetna stijena za penjanje, boćalište, sjenice za odmor, poligon za vježbanje pasa, „pametne klupe“ s pristupom Internetu… Predviđeno je i uređenje postojećeg amfiteatra, odnosno pozornice koja je namijenjena za održavanje raznih manifestacija.

L.O.