Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama jučer su u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Korenici, Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s partnerima Ličko-senjskom županijom, Općinom Plitvička Jezera i Turističkom zajednicom Općine Plitvička Jezera organizirali parlaonicu. Premijerno je prikazan i video spot pjesme „Dal´ znaš?!“ autora Nikice Krizmanića (Dreyfuss) koja je sačinjena za potrebe javnog predstavljanja projekta „Lily“

Ova je parlaonica  organizirana na temu nasilja u partnerskim odnosima pod nazivom „Žrtva NE uzrokuje nasilje“ čime su nastavljene aktivnosti po preventivnom projektu Ministarstva unutarnjih poslova naziva „Lily“ – spriječimo nasilje prema ženama.
Projekt „Lily“ je ujedno sastavni dio novog nacionalnog strateškog dokumenta zaštite od nasilja u obitelji kojem je cilj umrežavanje svih nadležnih državnih tijela, organizacija civilnog društva, pravnih osoba i drugih društveno odgovornih subjekata.  
 
U parlaonici su sudjelovali učenici Srednje škole Plitvička Jezera, koji su iznosili svoje stavove i mišljenja na zadanu temu, a na kraju je tročlani žiri donio svoju odluku te je tako negacijska grupa odnijela pobjedu. Sudionicima parlaonice  uručene su prigodne nagrade koje su osigurali partneri Ličko-senjska županija, Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera – tenisice „#RESPECTUS Lily“ tvrtke Borovo i „La Donna“ izrađene s ciljem promicanja javne svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti, majice „#RESPECTUS Lily“, memory stickove i kape šilterice.
 
U sklopu programa prisutnima premijerno je prikazan i video spot pjesme „Dal´ znaš?!“ autora Nikice Krizmanića (Dreyfuss) u izvedbi Nikice Krizmanića i Dijane Magdić, za koju je glazbu sačinio Deno (8ight3hree9ine). Pjesma „Dal’ znaš?!“ je sačinjena za potrebe javnog predstavljanja projekta „Lily“ na području Policijske uprave ličko-senjske i prvi put je izvedena u Gospiću 25. rujna na predstavljanju projekta „Lily“.
 
Njezinim će se prikazivanjem na video platformama i propagiranjem putem društvenih mreža nastaviti s propagiranjem stavova i vrijednosti iz projekta „Lily“ te će se ujedno pridonijeti senzibilizaciji mladih kao čestih korisnika video platformi i društvenih mreža o problemu nasilja u obitelji odnosno nasilja nad ženama. Ovaj spot je realiziran pod pokroviteljstvom Općine Plitvička Jezera.

L.O.