Projekt o važnosti prometne kulture

Među deset srednjih škola koje su u Hrvatskoj prigrlile nacionalni projekt povećanja prometne kulture nalazi se i Strukovna škola Gospić. Pod nazivom “Gospić – kulturni grad” učenici ove škole su danas  na trima lokacijama pomno pratili razina prometne kulture sudionika u gradskom prometu, razgovarali s njima, dijelili letke i upozoravali na važnost prometne kulture.

Ljubazni, strpljivi i pristojni učenici su nastojali kroz ovu akciju upozoriti na važnost većeg stupnja prometne kulture, posebice na raskršćima i pješačkim prijelazima gdje se inače događa najviše prometnih nesreća.  Današnja akcija odvijala se na Trgu Stjepana Radića, na kružnom toku kod katedrale i na raskršću Ulice dr. Franje Tuđmana i Budačke ulice. Odjeveni u propisne reflektirajuće prsluke učenici su dijelili letke s mnoštvom korisnih savjeta i činjenica, od kojih svakako valja izdvojiti:“Odrasli često krše prometne propise, a djeca uče od odraslih“!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj projekt odvija se u vrijeme kada se na hrvatskim prometnicama, posebice u urbanim sredinama, gotovo svakodnevno događaju prometne nesreće s tragičnim ishodima. Voditelj ovoga hvale vrijednog projekta je nastavnik prometne skupine predmeta Strukovne škole Gospić  Dario Prpić, struč. spec. ing. traff., uz veliku potporu svojih učenika.

M.S.