Projekt „okno Centar“ za bolju kontrolu vodovoda na području Gospića

Već nekoliko dana traju  radovi na dijelu parkirališta između kapelice Sv. Ivana Nepomuka i Veleučilišta „Nikola Tesla“. Nositelj radova je gospićka „Usluga“, a riječ je o  izgradnji vodoopskrbnih cjevovoda Trnovačko Novoselo – Gospić i Kaniža Gospićka – Lički Novi – Žabica. Stručni naziv je Mjerno regulacijsko okno Centar. Osim ovoga projekta, već sutra počinju radovi na izgradnji kolektora u Budačkoj  ulici.
Realizacijom  projekta u središtu Gospića  dobit će se mogućnost mjerenja na pet cjevovoda. Ovi  radovi će se izvoditi u dvije faze. U prvoj fazi izvoditelj radova vrijednih oko 800 tisuća kuna realizirat će se građevinski i monterski radovi na izgradnji okna koje će raditi zagrebačka „Vodotehnika“. U drugoj fazi izvršit će se opremanje okna potrebnom regulacijskom opremom, elektroinstalacijama,  automatikom i daljinskom telemetrijskom stanicom, s čime će biti uključeno u nadzorno – upravljački sustav uz izradu programske podrške. Ovi će radovi stajati oko 700 tisuća kuna, a izvršiti će ih tvrtka „Automatika“  iz Rijeke.
Iz Usluge doznajemo kako će se ovim projektom stvoriti uvjeti za kvalitetnije upravljanje vodoopskrbnim sustavom. Gotovo 80% potrebnih sredstava osigurale su Hrvatske vode, a ostatak je „Usluga“ iz naknade za razvoj. Rok za realizaciju ovoga posla je do konca mjeseca listopada.

M. S.

Nastavak ispod oglasa