Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“

Zajedničkim snagama Lokalne akcijske grupe Lika (LAG Lika), Hrvatske gorske službe  spašavanja Stanica Gospić (HGSS Stanica Gospić ) i Veleučilišta „Nikola Tesla“ Gospić osmišljen je projekt pod nazivom „Tesla za društveno korisno učenje“ te ga prijavili na natječaj za bespovratna sredstva Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja koji se financira iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (Europski socijalni fond).

Projekt ukupne vrijednosti 863.355,60 kuna odabran je za financiranje. Provedba projekta trajati će 2 godine, tijekom kojih će partneri provesti niz aktivnosti s ciljem spajanja teorije i prakse, poticanja aktivnog sudjelovanja pojedinaca u oblikovanju društva i popularizacije volonterstva. Projektom je predviđeno da se studenti Veleučilišta kroz seminarsku nastavu aktivno uključe u rad lokalnih organizacija civilnog društva, ojačaju svoje analitičke i zagovaračke vještine te kroz praktičan rad osiguraju održivost rada organizacija civilnog društva. Dio projektnih aktivnosti usmjeren je na povećanje vidljivosti rada organizacija civilnog društva i značaj volonterstva za održivi razvoj lokalne zajednice (kroz volonterske akcije, sajam udruga, on-line platforme za volonterske programe i modele DKU).

Nastavak ispod oglasa

LAG Lika u ovom projektu ima ulogu prijavitelja, dok su Veleučilište i HGSS Stanica Gospić u projektu u svojstvu partnera. Oba partnera su dugogodišnji članovi LAG-a Lika te ovaj projekt dodatno potvrđuje dosadašnju uspješnu suradnju. U kratkom roku partneri će organizirati konferenciju za medije i javnost tijekom koje će detaljnije predstaviti projektne aktivnosti i mogućnost uključivanja.

LAG/L. O.