GOSPIĆ- U prostorijama KIC-a Gospić, Grad Gospić je u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Osnovnom školom dr. Jure Turić iz Gospića i Osnovnom školom Dr. Franje Tuđmana Lički Osik organizirao konferenciju u sklopu projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Kako je prezentirano na konferenciji četrnaest pomoćnica i pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju otpočelo je s radom u O.Š. Jure Turića, a četvero njih u O.Š. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku. Predsjednica predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pčelice” Željka Šikić istaknula je kako je ovim projektom napravljeno puno toga dobroga.
– Napravljeno je puno toga i ovo je sjajan pomak. Moje dijete je ostalo u svojoj obitelji, u našem gradu, nije odvojeno i mislim da je to najbolje okruženje u kojem jedno dijete može odrastati i u kojem može ostvariti svoj puni potencijal. Na pravi način je uključeno u školu, socijalizirano je i to dijete napredovalo uz svoje asistente, kazala je predsjednica udruge Željka Šikić.
Od samoga početka provedbe ovoga projekta OŠ „dr. Jure Turić“ pokazala se kao pouzdan i ozbiljan partner. Potvrdio je to još jednom i ravnatelj Ivica Radošević kazavši kako su uz pomoć stručnih suradnika donesene procijene o potrebi 14 pomoćnika u nastavi, a pomoć oko pripreme potrebne dokumentacije pristigla je iz Grada Gospića.
– Djeca su u središtu ove dobre i lijepe priče, a njihovi roditelji najbolje znaju koliko znači pomoćnik u nastavi i možemo biti sretni, kazao je Radošević.
Iskorištavanje Europskih fondove za određene projekte znači u konačnici unapređenje grada Gospića, pa zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić ističe kao mogućnost izgradnje socijalnih i gospodarskih segmenata društva.

– U skladu s tim promišljamo i izrađujemo projekte sukladno svojim razvojnim strategijama koje dakako planiramo kandidirati za raspoložive fondove EU u cilju jačanja našeg rada i Gospića kao snažnog i prepoznatljivog regionalnog centra, kazala je Marta Grgurić. Ukupna vrijednost projekta angažiranja asistenata u nastavi je 1.193.880 kuna, dok je 1.142.428 kuna financirano sredstvima ESF-a.

H. J.