Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ naziv je pod kojim se Grad Gospić prijavio na poziv UP.03.2.1.01 – „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, kojeg je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta iz sredstva Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.

Projektni prijedlog je ukupne vrijednosti 911.490,30 kuna, a Grad Gospić sufinancira 8 % vrijednosti projekta. Partneri u projektu su osnovnoškolsko odgojno-obrazovne ustanove kojima je Grad Gospić osnivač OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarište-Klanac, koje su iskazale potrebu za osiguravanjem pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama.
Projekt će doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i inkluzije za 23 učenika s teškoćama u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Gospića, kroz zapošljavanje 23 pomoćnika u nastavi. Zaposleni pomoćnici će proći program uvođenja u rad kako bi stekli potrebne kompetencije za svakodnevni rad s učenicima s teškoćama. Navedeno će doprinijeti poboljšanju obrazovnih postignuća učenika s teškoćama, pospješiti socijalizaciju sa vršnjacima i poboljšati emocionalno funkcioniranje.
Ukoliko projektna prijava Grada Gospića bude uspješna u postupku procjene kvalitete prema indikativnom rasporedu potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava biti će koncem listopada.

L.O.