Promet pojačan u priobalju i na većini cesta u smjeru unutrašnjosti

0

Pojačan je promet na cestama u priobalju, trajektnim pristaništima, većini cesta u smjeru unutrašnjosti kao i na pojedinim graničnim prijelazima gdje su moguća i čekanja duža od jednog sata, izvijestio je u nedjelju poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji i vožnja u koloni pa HAK moli vozače za strpljenje.

Oglas

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se u koloni u pokretu dugoj oko 10 kilometara, uz povremene zastoje, između čvorova Novigrad i Karlovac u smjeru Zagreba.

U smjeru Zagreba kod naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko jednog kilometra, dok kod postaja Demerje nema dužih čekanja.

Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora nema dužih čekanja.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije, a kolona je duga oko 500 metara.

Na Istarskom ipsilonu pojačan je promet prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije. Kolona je duga oko 3 kilometra, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu povremeno je pojačan promet u oba smjera.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC228 u mjestu Kamanje, zbog prometne nesreće.

HAK s obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija je dostupno na stranicama informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

L.O./H