Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom s područja Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede.
Sumnjiči se da se je u Svetom Jurju, Grad Senj, na otvorenom prostoru u alkoholiziranome stanju najprije verbalno sukobio sa 63-godišnjakom s područja Senja, a potom ga fizički napao, zadavši mu udarac šakom u glavu, od kojeg je 63-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede okvalificirane u KBC Rijeka.
On je uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Isticanje zastave u D.Lapcu

U nedjelju u večernjim satima u ugostiteljskom objektu u Donjem Lapcu, 32-godišnjak iz Gajine, općina Donji Lapac, nezakonito je istakao je zastavu “strane” države. Zbog počinjenog prekršaja iz članka 26. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Prometna na A1…

U subotu u 13 sati na autocesti A-1, u smjeru juga, na 143 km, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnji njemački državljanin, upravljajući motociklom austrijske registracijske oznake, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i prednjom stranom motocikla udario u stražnju stranu lake prikolice koja je bila priključena za osobno vozilo splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnjak iz Pučišća. U prometnoj nesreći motociklista je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 235 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, između čvora Perušić i Janče, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 48-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

L.O.