Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, požar u Sv. Roku

Kao što smo već izvjestili, tijekom proteklog vikendana području PU ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedna dragovoljna predaja streljiva i požar na građevinskom objektu.

Dogodila je jedna prometna nesreća  s ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 11.05 sati u Klancu, grad Gospić, kada je 54-godišnjak iz Klanca, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Gospića u smjeru Donjih Pazarišta, uslijed ne držanja sredine obilježene prometne trake prešao automobilom na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak iz Ličkog Osika. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač. U svemu ovome pitanje je koliko je bila širina očišćenog dijela ceste.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu, kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.41 g/kg).  

U Otočcu opet narušavanje javnog reda i mira. Počinjeno je vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe  te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dobra vijest stiže iz Gospića gdje je u petak  građanin dragovoljno predao 96 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Već smo objavili video-zapis i vijest  po kojoj je sinoć oko 21 sat u Svetom Roku, na zasad neutvrđen način, planuo požar u restoranu „Braja“ u vlasništvu Luke Jurjevića (67) iz Svetog Roka. Požar su gasili pripadnici JVP Gospić, JVP Gračac, vatrogasci HAC-a i DVD Lovinac.

Uzrok požara utvrdit će se očevidom koji će se izvršiti tijekom današnjeg dana. Neretnom čovjeku je ovo drugi slučaj požara unatrag nepunih 30 godina. Prvi puta početkom Domovinskog rata, a drugi puta sinoć.

PULS/L. O.