Prema podacima Policijske uprave ličko-senjske lokalni mediji su objavili tragičnu vijest o pogibiji 23-godišnjeg mladića iz Otočca. Na našu adresu prispio je dopis obitelji Valenta iz Zalužnice koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani,  

javljamo Vam se vezano za prometnu nesreću 20.12.2019. u 1:20h u Zalužnici, općina Vrhovine. Dečko je poginuo u našem dvorištu. Javljate da je najprije udario u zaštitnu ogradu – nema zaštitne ograde, udario je u našu ogradu i uništio je.

Prošle godine u srpnju na istom mjestu je poginuo vozač. Prije toga su isto tako slijetali u naše dvorište s manjim ili većim posljedicama. Cijelo susjedstvo je u kolovozu 2018. pokrenulo inicijativu usporavanja te sporne dionice ceste ili postavljanja zaštitne ograde – bez uspjeha naravno. Hrvatske ceste su nas potpuno ignorirale. Sada opet imamo smrtni slučaj i želimo govoriti – govoriti o lošoj cesti, govoriti o brzoj cesti, svjedočiti o prebrzim vožnjama koje viđamo svaki dan, govoriti o nerazumijevanju od strane institucija, tražiti pomoć i zaštitu i apelirati. Ako ste zainteresirani, voljeli bismo vam dati intervju koji ćete objaviti. Ovo već predugo traje, a napretka nema. Mi ovoga puta nećemo odustati. Zabrinuti smo za vlastitu sigurnost ispred svoje kuće jer nikad ne znaš kada će neki auto dojuriti. Sljedeća žrtva može biti netko od nas.

Srdačno,

Dejan i Danijela Valenta