Prometni recidivisti opet u akciji!

Osim jedne lakše prometne nesreće, nekoliko uhićenih prometnih recidivista, naguravanja i galame, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske bilo je dobrih vijesti poput pet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Otočca (2), Korenice (1) i Novalje (1). Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Nastavak ispod oglasa

U tom periodu utvrđeno je 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 23-godišnjaka iz Gospića (1.79 g/kg). Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gospić evidentirali su pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a bez položenog vozačkog ispita upravljali su 19-godišnjak iz Zapolja Brodskog, 19-godišnjakinja s područja Gospića, dvojica klinaca iz Gospića i 42-godišnjak iz Sinca.

Policijski službenici Policijske postaje Senj su u Senju zaustavili 46-godišnjaka iz Rijeke koji je upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.
Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.
Tijekom vikenda su dvije osobe s područja Gospića predale 232 komada raznog streljiva, 2dvije tromblonske osvjetljavajuće mine i jedan topovski udar, dok je osoba iz Senja predala 42 komada streljiva call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. U subotu, 13. ožujka u vremenu od 9 do 12 sati na Trgu Svetog Jurja u Korenici policijski službenici Postaje granične policije Korenica i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske proveli su aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva.

Dvije osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 76 komada raznog streljiva i pušku call. 7,9 mm.

Policija opetovano poziva građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

PULS/L. O.