GOSPIĆ-Nakon konstituiranja Cehova održana je i izborna Skupština Udruženja obrtnika Gospić na kojoj su članovi tajnim glasovanjem trebali izabrati predsjednika. Naime, unatoč  prijedlogu Upravnog odbora o jednoglasnoj potpori inženjeru telekomunikacija Ivici Tomljenoviću u izbornu utrku individualno skupljenim potpisima uključio i predsjednik proizvodnog Ceha, Pavao Štimac vlasnik stolarskog obrta iz Perušića.

Kako je izvjestio predsjednik izborne komisije, Joso Vrkljan, tajnim glasovanjem 21 nazočnog skupštinara, Ivica Tomljenović iz Smiljana dobio 19 glasova, a Pavao Štimac  iz Perušića 2 glasa. Novoizabrani predsjednik Tomljenović na prijašnji prijedlog uprave Udruženja obrtnika Gospić za potpredsjednika je predložio ugostitelja te predsjednika Ceha ugostitelja Dragu Hećimovića iz Perušića.

U nastavku sjednice izabran je Upravni odbor najmasovnije  obrtničke udruge u Ličko senjskoj županiji, Nadzorni odbor kao i predstavnici u Obrtničku komoru Ličko senjske županije. Skupština je jednoglasno dala podršku dosadašnjem predsjedniku, Marku Sokoliću, da se kandidira za predsjednika županijske Komore.

Na prigodnoj svečanosti skupštine dosadašnji predsjednik gospićkih obrtnika , Marko Sokolić uručio je uz pljesak nazočnih poklon bivšoj predsjednici županijske Komore, Ani Šerić Konjikovac, koja je odnedavno u zasluženoj mirovini. Inače u Skupštini Udruženja je preko 30 posto žena, a pozdravljen je angažman i mladih obrtnika kako životne dobi tako i bavljenjem obrtništvom.

L.O./UO