Promovirana 94 prvostupnika

GOSPIĆ- Nakon sedam godina postojanja Veleučilišta „Nikola Tesla“ danas je promovirana peta generacija diplomanata. Kao i uvijek kada su u pitanju ovakve svečanosti dvorana POU „dr. Ante Starčević“ bila je pretijesna da bi primila uzvanike, roditelje i prijatelje mladića i djevojaka koji su  činom promocije zakoračili u  novu životnu etapu. Govoreći o važnosti ovoga čina dekan mr. sc. Branislav Šutić  je prije svega zahvalio roditeljima i  uputio čestitke diplomantima i njihovim obiteljima.

-Ponosan sam što smo se ponovno  okupili. Prvi red je gotovo u istim sastavu, a nova lica su nam se pridružila čestitajući svojoj djeci ovaj veliki životni uspjeh.  Danas smo kao društvo bogatiji za 94 nova prvostupnika. Mnogi su bili skeptični kada smo 2006. Pokrenuli osnivanje ovog veleučilišta. Ipak smo uspjeli i danas smo po mnogo čemu privi od 36 veleučilišta. Riješili smo kadrovsku problematiku i ekipirali se, a danas na veleučilištu imamo 8 doktora znanosti.  To je temelj jer bez kadrova nema niti prosperiteta. Drugi važni uvjet je materijalni. Zahvaljujući dr. Darku Milinoviću dobili smo ovu zgradu, sanirali je i modernizirali. Sada završavamo novo krilo veleučilišta u koje ćemo  uložiti  3.5 milijuna kuna vlastitih sredstava, rekao je dekan mr. sc. Branislav Šuić koji je obznanio podatak po kojemu je od osnutka u ovu visokoškolsku ustanovu upisano 1504 studenta . Prvostupnike je pozdravio i biskup dr. Mile Bogović ističući kolika je važnost učenja koje zapravo traje cijeli ljudski vijek.  Ulazak u akademsko društvo biskup smatra velikim uspjehom, ali i obvezom jer svatko treba  dati maksimum, bez obzira na kojim poslovima bude radio. Čestitkama se pridružio i župan ličko-senjski Milan Kolić.

Nastavak ispod oglasa

-Zahvaljujem vam se na trudu i požrtvovnosti i stjecanju znanja i titule na koju možete biti ponosni. Hrvatska je članica Europske unije  i jedna od naših  referenci  je između ostaloga i znanje. Od birača smo dobili povjerenje da bismo stvorili uvjete kako bi  vi mladi mogli   steći odličnu naobrazbu i  iskoristili je za opći boljitak. Na taj način i Ličko-senjska županija i Hrvatska postaju  još više konkurentni,  rekao je župan Kolić i izrazio nadu da će većina diplomanata ostati u Domovini i raditi na njezinom napretku.  Na današnjoj svečanosti bili su i saborski zastupnik dr. Darko Milinović, zamjenici župana Sanjin Rukavina i Nikola Lalić, načelnik PU Ličko-senjske Ante Podnar i brojni ravnatelji ustanova i institucija s područja Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Današnju su svečanost uljepšale članice ženske klape „Senjkinje“.

L. O.