GOSPIĆ – U dvorani Pučkog otvorenog učilišta «dr.  Ante Starčević» promovirana su 73 prvostupnika, «diplomaca» Veleučilišta «Nikola Tesla» iz studija prometa, upravnog prava i ekonomike poduzetništva.. Govoreći o važnosti znanja i napredovanja u svakom smislu dekan veleučilišta mr. sc. Branislav Šutić istaknuo je neke činjenice koje, kako je rekao, dovoljno  govore o ovoj znanstvenoj ustanovi.

 – Naše su veleučilište prepoznali mnogi, i struka i studenti, pa se možemo pohvaliti sa brojem od 1203 studenta, koliko je prošlo ili još uvijek studira u ovoj ustanovi. Sve smo stručnije ekipirani, a na godinu se nadam da ćemo imati najmanje osam doktora znanosti. Iza nas je  prva etapa rada. Uskoro ćemo imati i novo krilo školske zgrade, kabineti su vrhunski opremljeni… Na samome početku podršku su mi dali dr. Darko Milinović, župan Milan Jurković, gradonačelnik Milan Kolić i biskup dr. Mile Bogović, ali i mnogi drugi. Bez njih, bez vas, danas ne bismo bili ovdje i radovali se promociji ovih mladih ljudi pred kojima je sjajna budućnost jer su ulagali u sebe, u znanjem, zaključio je mr. Šutić. Zamjenik župana prof. Ivica Mataija nije dao mjesta sumnji kako je ovo sjajan trenutak.

  – Postoji tisuću pitanja na koja je čovjek odgovorio i bezbroj onih koja čekaju odgovore. Postoji i ljudska znatiželja koja motivira , nadahnjuje i oplemenjuje ljudski život.  Ta je znatiželja temelj znanosti i bez nje znanost ne bi postojala.  U taj ste svijet, poštovani prvostupnici,  uvedeni prije tri godine na veleučilištu koje nosi ime jednog od najvećih svjetskih znanstvenika. Uvjeren sam da je današnji dan sa svojom svečanošću i dostojanstvom samo kraj jedne i početak sljedeće etape vaših života, rekao je prof.  Mataija čestitajući prvostupnicima na stečenom zvanju i znanju.

   Sreću u budućem životu i radu diplomantima je izrazio i biskup dr. Mile, Bogović. U ime nove generacije prvostupnika riječi zahvale izrekao je Ivan Živković. Svečanom činu bili su nazočni brojni roditelji i članovi obitelji prvostupnika, kao i predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, njegov zamjenik Berislav Gržanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića Petar Radošević, gradonačelnici Senja i Otočca Darko Nekić i Mario Barković i zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan. Za svečarsko i blagdansko ozračje pobrinula se operna diva Sandra Bagarić.

                                                                                  M. S.