Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Perušić  Mihael Kurteš obavijestio je sve žitelje Općine Perušić da od 24. ožujka sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH izdane od strane Stožera civilne zaštite RH, podnesu zahtjev za izdavanje Propusnice sukladno točki II.e  iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci, ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština.

Obrazac zahtjeva se nalazi na službenim stranicama Općine Perušić, može se prijaviti na broj mob. 092/374-8842 ili poslati na e-mail: opcina@perusic.hr.

Zahtjevi se podnose radnim danom od  8 do 15 sati, a propusnica na temelju zahtjeva se izdaje sljedeći radni dan do 10 sati,  ako Stožer CZ Općine Perušić potvrdi da je razlog opravdan.

Stožer moli sve žitelje s toga područja da poštuju procedure, podnesu zahtjeve te budu strpljivi. Broj dnevnih propusnica će biti ograničen zbog kontrole broja stanovnika na područjima drugih jedinica lokalnih samouprava, te će svaka propusnica biti izdana na dnevnoj bazi. 

L. O.