Kao što smo već izvještavali, Županijska skupština Ličko-senjske županije konstituirana je jučer, a za predsjednika je javnim glasovanjem jednoglasno izabran Marijan Kustić (HDZ). Dnevni red sjednice nadopunjen je izglasavanjem o proračunu za 2019, o čemu će se odlučivati u nastavku sjednice sljedeći četvrtak, kako bi se vijećnici mogli pripremiti i do utorka dostaviti amandmane za proračun koji će prema riječima predsjednika Skupštine Marijana Kustića biti jednoglasno prihvaćen.

Rekao je to i župan Darko Milinović, koji je zahvalio na donošenju odluke o Razvojnoj agenciji Liri. Upravo je Liri na jučerašnjoj sjednici odobreno da potpiše partnerske sporazume u međunarodnom projektu vrijednom 18 milijuna kuna nekoliko sati prije isteka roka.

Milan Mataija podupro je u ime vijećnika svoje stranke – HSP-a prihvaćanje proračuna sljedeći tjedan, uz moguće amandmane.

U ime nezavisne liste “Bura promjena” svoje zadovljstvo postignutim je iskazao Ante Dabo. Kazao je kako je “postignuta deblokada, što je razumno rješenje i prvi korak.”

“Ja u ime Bure promjena kažem da je pobijedio razum. Ne treba se vraćati u prošlost, u blokadu te se nadam da ćemo prevladati sve barijere i nesuglasice”, rekao je Dabo, koji očekuje smirivanje političkih strasti i od sljedećeg tjedna normalizaciju političkog života, što znači i normalizaciju života u Ličko-senjskoj županiji.

L.O.