Proračun Općine Perušić rebalansom povećan za gotovo 2 milijuna kuna

Pod predsjedanjem Milorada Vidmara održana je danas  34. sjednica Općinskog vijeća Perušić. Na Dnevnom redu našlo se šest točaka i Aktualni sat za kojega ovoga puta nije bilo pitanja niti materijala. Glavna točka današnje sjednice  odnosila se na Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Općine Perušić za 2019. godinu. Govoreći o reblansu voditeljica Odjela financija Josipa Kolak ustvrdila je kako se predloženi Proračun Općine Perušić sa 64 885 775 kuna povećava na 66 392 575 kuna. Razlog tome su sredstva odobrena kroz nekoliko projekata prihvaćenih iz fondova EU i resornih ministarstava.

Načelnik Općine Perušić Ivica Turić ovom je prilikom  izrazio zadovoljstvo radom svih timova ove jedinice lokalne samouprave čije pripreme brojnih projekata i uporno apliciranje na sve natječaju daju sve bolje rezultate. Konačni učinak tih projekata ogledat će se u nastavku izgradnje nove i sanacije postojeće infrastrukture Općine Perušić, s čime se kontinuirano povećava kvaliteta života građana, ali i stvaraju nove pretpostavke za gospodarski razvoj.

Upravo je zato jednoglasno prihvaćen prijedlog Odluke o izmjenama i dopuna godišnjeg programa gradnje komunalne infrastrukture, kao i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastrukture

M.S.