Foto: PR

Cijeli državni vrh tradicionalno će danas obilježiti Dan pobjede i 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluje” u Kninu.

Proslava 25. obljetnice VRO “Oluja”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove se godine održava u smanjenom opsegu zbog epidemioloških mjera suzbijanja širenja koronavirusa. Zbog tih je mjera broj uzvanika ograničen, određena fizička distanca, a prostor na kojem će se održavati službeni dio proslave bit će ograđen.

Stoga su iz Ministarstva hrvatskih branitelja na adrese članova obitelji poginulih i nestalih u operaciji “Oluja” upućena pisma sjećanja na njihove poginule, sa zamolbom da ovogodišnji program prate putem televizijskih ekrana.

Program je počeo u jučer, 4. kolovoza prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi kojom prigodom je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović odlikovao ratne vojne zapovjednike HV-a te  gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Specijalne policije Herceg Bosne za njihovu ulogu u oslobađanju Hrvatske.

L.O.