Proslavljen dan Dječjeg vrtića Tratinčica iz Brinja

0

Prigodnom svečanošću jučer je proslavljen dan Dječjeg vrtića Tratinčica koji se slavi 13. lipnja na blagdan sv. Ante, njegovog zaštitnika.  Osim roditelja i rodbine mališana, svečanosti su prisustvovali ravnateljica OŠ Luke Perkovića Marija Vičić, članovi Upravnog vijeća DV Tratinčica na čelu s predsjednikom Juricom Jotićem te predstavnici Općine Brinje.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ružica Perković pozdravila je sve nazočne te započela program priredbe s kratkim osvrtom na proteklu pedagošku godinu.  Prigodno se zahvalila načelniku Zlatku Fumiću i općinskim službama na svoj pomoći oko aplikacije i realizacije više projekata kojima se unaprjeđuju uvjeti boravka djece u vrtiću. Nakon nadogradnje dijela vrtića sada se kreće u projekt energetske obnove dječjeg vrtića kojim će se obnoviti fasada, krovište, promijeniti sustav grijanja, kompletna stolarija, toplinska izolacija podova i unutarnja rasvjeta u zgradi dječjeg vrtića.  Također, dobivena su sredstva za uređenje okoliša vrtića kojim će se urediti staze oko vrtića, postaviti nova ograda te nabaviti nova oprema i igrala. Isto tako, od jeseni se planira proširiti program vrtića s poludnevnim programom boravka djece za koji će se formirati još jedna mješovita odgojno-obrazovna skupina djece od 3 do 6 godina te će se tako u program dječjeg vrtića uključiti ukupno 30 djece predškolske dobi s područja Općine Brinje.

Oglas

Kroz program priredbe djecu i sve okupljene vodile su tete Antonija i Danijela, a maleni vrtićanci su imali priliku pokazati sve što su ih kroz proteklu godinu naučile te nije nedostajalo pjesme, plesa, recitacija i igrokaza.

Kao i svake godine najemotivniji trenutak  svečanosti bio je opraštanje sa predškolcima. Ove godine dječji vrtić napušta devetero djece koja kreću u osnovnu školu.  Predsjednik Upravnog vijeća Jurica Jotić uručio im je diplome i zaželio uspjeh u daljnjem školovanju.

Roditelji predškolske djece su, izražavajući zahvalnost za brigu i skrb oko njihovih mališana,  darivali dječji vrtić prigodnim darom u obliku poklon bona koji će se utrošiti za nabavku novih edukativnih materijala.

Iznenađenje za predškolce su bili baloni sa njihovim imenima napunjeni helijem koje su djeca u dvorištu vrtića pustila da odlete u nebo nošeni dobrim željama za budućnost.

Ana Manjerović