Protekloga vikenda je pod predsjedanjem Stjepana Kostelca u Otočcu održana 6. po redu sjednica Turističkog vijeća i 3.  sjednica Skupštine Turističke zajednice. Ovom prigodom najviše se raspravljao o protekloj turističkoj godini.  Usvojeno je  izvješće o radu Ureda i direktora Turističke zajednice grada Otočca za 2019. godinu i upoznalo radna tijela sa Strategijom razvoja turizma Otočca i Gacke u narednom desetljeću na principu društvene, ekonomske i okolišne održivosti. Kako se tom prilikom moglo čuti misija Strategije je dobro organizirana turistička ponuda i učinkovit marketing koji će  od Otočca i Gacke doline dodatno stvoriti uspješnu i konkurentnu turističku destinaciju.

Otočac je lani stekao priznanje kao treća destinacija ruralnog turizma na području Hrvatske, laskavu titulu koju je osvojio drugu godinu zaredom. Prema raspoloživim podacima iz sustava e-Visitor na dan 31. prosinca 2019. godine je  na ovome području ukupno registrirana 381 smještajna jedinica u 127 objekata, što je 8 posto više smještajnih jedinica i 19 posto više objekata u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. Tada je ovo područje raspolagalo sa 354 smještajnih jedinica u 107 objekata. 

Broj obveznika znatno je porastao te na dan 31. prosinca 2019. godine iznosi ukupno evidentiran 121 obveznik, od čega su četiri hotela i  jedno kamp odmorište, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosi 17 posto više, kada je bilo registrirano 103 obveznika. U 2019. godini ukupno je ostvareno 45.629 dolazaka i 59.818 noćenja, što u usporedbi s prošlogodišnjim podacima 4 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja. Izvješća o radu otočke Turtističke zajednice jednoglasno su prihvaćena.

L.O.