MUP

Službenici Policijske uprave ličko-senjske su tijekom proteklog vikenda  evidentirali  jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira

Noću 8./9. prosinca u Brinju, nepoznati lopov provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu iz koje je „mrknuo“  za sada neutvrđenu količinu cigareta i sprejom pošpricao inventar trgovine. Valjda ljutit jer nije  novca.

Kod Senja se dogodila jedna prometna nesreća  s ozlijeđenom osobom. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (4) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 46 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću (1.65 g/kg) kod 25-godišnje hrvatske državljanke.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 197 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 37-godišnji državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Korenice, te držanjem životinja bez nadzora na području Gospića.

PULS/L. O.