Naslovnica Crna Kronika Provala u kuću na Plitvicama

Provala u kuću na Plitvicama

0

Tijekom proteklog vikenda (2. – 5. studenog 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U razdoblju od 20. listopada do 3. studenog 2018. godine u mjestu Plitvica Selo, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 63-godišnjakinje iz Karlovca,  iz koje je otuđio odjevne predmete i prehrambene proizvode.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Gospića. U njima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 81 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću (1.16 g/kg) kod 20-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavama na području Otočca, te će protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

L.O.

SHARE

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here