Tijekom proteklog vikenda (2. – 5. studenog 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U razdoblju od 20. listopada do 3. studenog 2018. godine u mjestu Plitvica Selo, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 63-godišnjakinje iz Karlovca,  iz koje je otuđio odjevne predmete i prehrambene proizvode.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Gospića. U njima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 81 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću (1.16 g/kg) kod 20-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavama na području Otočca, te će protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

L.O.