Prema izvješću pristiglom iz Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda se provaljivalo, ali nešto manje kralo. Tako je u  razdoblju od 15. do 24. veljače 2017. godine u Otočcu, nepoznati majstor provalio je u obiteljsku kuću i u dvorišnu zgradu u vlasništvu 50-godišnjaka iz Otočca, iz kojih nije ništa otuđio. Bolje je sreće bio lopov koji je noću 23./24. veljače 2017. godine u Jezeranama, Općina Brinje, provalio  u dvorišnu zgradu u vlasništvu 58-godišnjaka, iz koje je pokupio suhomesnate proizvode.

Loša kob pratila je provalnika koji je još jesenas  u Svetom Roku, Općina Lovinac, provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjaka, iz koje nije ništa otuđio.

Tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama koja se dogodila jučer u 8.15 sati na državnoj cesti broj 1, u Kapeli Koreničkoj, Općina Plitvička Jezera, kada se 38-godišnjak s područja Šibenika, upravljajući osobnim automobilom šibenske registracijske oznake, iz smjera Slunja u smjeru Korenice, nije kretao sredinom obilježene desne kolničke trake, već je prešao na suprotnu kolničku traku, te je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišao osobni automobil nacionalne oznake Republike Srbije, kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin, uslijed čega je došlo do udara. Teško je ozlijeđena 51-godišnja putnica u osobnom automobilu nacionalne oznake Republike Srbije, dok su lakše ozlijeđeni vozač tog osobnog automobila, te vozač i 38-godišnji putnik iz osobnog automobila šibenske registracijske oznake. Protiv vozača osobnog automobila šibenske registracijske oznake će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Vrhovinama, kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.69 g/kg).

Dobra vijest stiže iz Otočca gdje je jedna  građanka  dragovoljno predala jednu ručnu bombu, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Puls/L.O