Ilustracija

U protekla 24 sata (9./10. kolovoza 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća, te jedna dragovoljna predaja oružja.

Jučer, 9. kolovoza nepoznati počinitelj:

  • provalio je u apartman u Novalji iz kojeg je otuđio novac, vlasništvo 57- godišnjakinje iz Zagreba;
  • u Nacionalnom parku Plitvička jezera, iz ruksaka otuđio je kreditne kartice, dva mobitela i navac na štetu u 66-godišnje državljanke Indije;  
  • iz apartmana u Novalji otuđio je tri novčanika s osobnim dokumentima vlasništvo troje hrvatskih državljana.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima  podnijeti kaznene prijave.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice, Gospića, Otočca i Novalje.  

Dragovoljna predaja oružja

Jučer je građanin na području Perušića dragovoljno predao automatsku pušku i osam komada pripadajućeg streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

PULS