U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i jedan carinski prekršaj.

Najteže je evidentirati provale i krađe  u objektima gdje nema stanara veći dio godine. Tako je  u  razdoblju od rujna 2015. godine do 7. siječnja 2016. godine u Donjoj Kladi, grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjakinje iz Njivica, iz koje je pokrao  kućanske aparate. Dakako, provala je utvrđena prije par dana, pa je lopov već mogao biti u drugoj galaksiji. Nešto svježija  provala dogodila se u razdoblju od 2. do 7. siječnja 2016. godine u Senju, gdje je nepoznati lopov provalio  u obiteljsku kuću u vlasništvu 42-godišnjaka iz Senja iz koje je otuđio lovačko oružje.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila slovenske nacionalne oznake, te su kod 63-godišnjeg državljana Italije pronašli 80 kutija cigareta, koje nije prijavio prije početka pregleda. Pronađene cigarete su od njega privremeno oduzete, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu. Ne’š ti nama rušit državni proračun i pušit jeftino!

L.O./ P. U.