Tijekom proteklog vikenda (17.–20. siječnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

U vremenu od 27. prosinca 2019. godine do 19. siječnja 2020. godine u mjestu Prozor, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 69-godišnjakinje, iz koje je otuđio motornu pilu.

 Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 19-godišnjeg hrvatskog državljana (0.95 g/kg). 

Javni red i mir 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.    

L.O.