Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri prometne nesreće i dragovoljna predaja streljiva.

Iz zgrade ukrao kosilicu za travu

U vremenu od 15. do 30. siječnja 2020. godine u mjestu Jezerane, nepoznati počinitelj provalio je u gospodarsku zgradu iz koje je otuđio kosilicu za travu u vlasništvu 67-godišnjaka iz Velike Gorice.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljna predaja streljiva

Jučer je na području Senja dragovoljno predano 30 komada streljiva call. 7,62 mm, koje je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

-I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, poručuju iz PU ličko-senjske.

L.O.