Provjerite tehničku ispravnost vozila

Započela je preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.“ koja će se provoditi zaključno do 24. studenog na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.
Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti. Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu zbog produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.
Ova je akcija u potpunosti dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda vozila izvršit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

PULS/L. O.

Nastavak ispod oglasa