Prvi „Open Street Festival“

4

OTOČAC – Po uzoru na većinu hrvatskih gradova i središte Gacke doline priredilo je ove godine skup događanja koja za cilj imaju pružiti građanima i turistima raznovrstan i atraktivan program. Ove subote sve se događalo na terasi caffe-bara „Extreme“ gdje se održao prvi ljetni ulični festival „Open Street Festival“. Publika je po principu „za svakoga ponešto“ uživala kako u ponudi kulturno-zabavnih sadržaja, tako i u brojnim vrstama kave ponuđenih za ovu prigodu. Zapažena je ostala izložba dvaju umjetnika, Irene Banić i Florijana Žegarca, čije su slike i crteži već na prvi pogled plijenili pozornost i dobili naklonost publike.

Priča za sebe bile su djevojčice petih razreda osnovne škole. Pod kreativnim ravnanjem strpljive i nadasve uporne prof. Maje Kvaternik djevojčice su okupljene u plesnu skupinu „Element“ otplesale točku koja im je na nedavno održanom natjecanju u Zadru priskrbila prvo mjesto. Važno je napomenuti da je zlatna kolajna mladim otočkim nadama pripala u MTV-kategoriji između 240 natjecatelja iz cijele RH. U ovoj uspješnoj priči valja imati na umu da plesna skupina „Element“ postoji jedva nešto dulje od dva mjeseca. Na terasi „Extrema“ djevojčice su se ponovno pokazale u najboljem svjetlu i na taj način poručile sugrađanima kako Otočac ima još jedan vrijedan kulturni atribut na koji bi valjalo značajnije obratiti pozornost i pomoći im u radu.
Večernji sati pripali su splitskoj grupi “Čuvari svirala“. Ovaj trojac beskompromisno njeguje sve glazbene pravce uklopljene u pop-rock izričaj. Na trenutke se te večeri u Otočcu čulo i psiho-deliričnih sekvenci, žestokog hard-rocka, reggea, grungea i cijele lepeze stilova što ih marljivo obrađuju i izvode Damir, Tibor i Danijel. Terasa „Extrema“ bila je solidno popunjena, a u organizacijskom smislu sve je sjelo kako valja.. Čuvarima svirala opet idu svi komplimenti, samo se publika ponešto doimala „beskrvnom“ kao da na pozornici nastupa nekakav terasa-bend sklepan za potrebe ljetne tezge. Možda su neki i zalutali na ovu odličnu svirku, želeći nazočnošću pokazati kako su dio urbane rock-gerile, iako možda niti ne znaju što su sve mogli čuti ove uzbudljive večeri. Splićani su odradili svoje u svojem prepoznatljivom maniru, ne štedeći se i nastojeći stvoriti poveznicu s publikom. Možda je upravo taj detalj pomalo podbacio na inače odličnom koncertu.

Oglas

L. O.