Prvi ovogodišnji GROCKS bio je pun pogodak

0

Početak ovogodišnjeg GSrocka, tradicionalnog ljetnog rock-festivala u Gospiću, bio je znaku prokušanih imena  hrvatskog rocka. Na parkingu iza atrija Kulturno-informativnog centra Gospić okupilo se gotovo 400 pokonika rock glazbe koji su došlu guštati uz grupe Psihomodo Pop i Let 3..

Glasni uzvici odobravanja odjeknuli su kada je Gobac iz Psihomodo Popa u svojem stilu izjavio kako su „Cajke sje**le sve i vrijeme za pravi rock“. Započelo je sa skladbom „Telegram Sam“, a nastavilo sa „Ja volim samo sebe“, „Frida“, „Pinokio“, „Nema nje“ „Digitalno nebo“ i cijelim nizom novih i starih uspješnica.

Kada su pozornicu zauzeli dečki iz Leta 3 prolomio se usklik oduševljenja jer su u međuvremenu  na koncert stigli brojni poklonici riječkih rockera pristigli iz Otočca, Perušića, Korenice… Već nakon prvog rifa gitare i napjeva „Izađi mala“  Let 3 i publika bili su jedno. Tijekom ovog dijela koncerta čule su mnoge nove i starije skladbe riječkih rockera, uvijek nekonvencionalnih manira, imagea i svirke. Čini se kako je publici u ovo korona vrijeme nedostajao  upravo ovakav glazbeni izričaj jer su na otvaranju ovogodišnjeg GSrocka jednako uživali klinci od 15 i oni malo stariji od 70 godina. Sve je to rock’roll!

L.O.