U Novalji je danas održana završna konferencija EU projekta Poduzetnički centar Ragan vrijedan 12,5 milijuna kuna od čega je 7 milijuna kuna  EU sredstava. Projekt je predstavio ravnatelj Dinko Škunca, vrlo koncizno i precizno govoreći o ciljevima ovog projekta i njegovoj ukupnoj vrijednosti od 12 milijuna kuna. Gradonačelnik Novalje Ante Dabo  je istaknuo da neki nisu vjerovali u ovaj projekt koji se zove Ragan, a Ragan je vjetar u leđa u ovom slučaju inovacijama i poduzetništvu u Novalji.

-Imamo mladu ekipu kao što je i ravnatelj Poduzetničkog centra i ta mlada i stručna ekipa je zaslužna za realizaciju ovog projekta. Grad Novalja  je prvi grad na Otocima u Hrvatskoj s ovakvim projektom. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom projektu od županije pa do Resornog ministarstva.

Milinović: „Ovaj projekt je snaga našeg gospodarstva!“

Župan Milinović je istaknuo „snaga gospodarstva Ličko-senjske  županije ogleda se u ovakvim projektima.

-Ponosno je biti župan koji ima prvi u Hrvatskoj Poduzetnički inkubator na otoku. Naša županija je 10-a po BDP-u po glavi stanovnika i to je dokaz naših gospodarskih aktivnosti i zbog toga s još jačim optimizmom gledam u budućnost. Zahvaljujem se i čestitam gradonačelniku, ovakvi projekti još jednom potvrđuju da imamo stručne ljude, a ovdje uspješnog gradonačelnika“.

Marko Markić, ravnatelj Uprave u ime Ministarstva izrazio je zadovoljstvo prezentacijom i činjenicama koje je danas čuo. Pozdravio je sve nazočne u ime ministra gospodarstva i napomenuo „slažem se sa županom Milinovićem i gradonačelnikom Dabom. Ovo ministarstvo će podupirati dobre projekte kao što je ovaj i da jedini kriterij za podupiranje  projekata je njegova kvaliteta i ništa drugo“ zaključio je. 

L.O.