Prvo „Naše blago“ u Udbini ostvarilo sve zacrtane ciljeve

Kako se očekivalo prva održana tradicijska manifestacija „Naše blago“ u Udbini bila je pun pogodak. Organizator ove priredbe bila je Općina Udbina koja je u pripremu brojnih detalja uložila puno truda i dobrih ideja. Okupili su se  uzgajivači domaćih životinja, organizirana je prezentacija ličkih delicija i specijaliteta, poput proizvoda poput meda, rakija i sira, odjevnih i uporabnih predmeta… Manifestaciju „Naše blago“ uveličali su svojim nastupima KUD-ovi sa područja Like, a drevne stare igre privukle su mlađe natjecatelje. Svoje štandove i proizvode prezentiralo je dvadesetak OPG-a.

U uvodnom dijelu programa nazočne su u ime organizatora pozdravili Marina Gučanin, sa farme angus goveda Josip Šubarić te voditelj  i moderator cjelokupnog programa Davor Dretar-Drele.

Nastavak ispod oglasa

Govoreći o značenju ove priredbe načelnik Općine Udbina Josip Seuček svima je zaželio dobrodošlicu i zahvalu svima koji su, svako na svoj način, uveličali priredbu „Naše blago“ i učinili da ova prva po redu manifestacija bude početak jedne buduće tradicije. Osim nastupa KUD-ova za dobro raspoloženje pobrinuli su se TS „Patrioti“, dok su kao glavne zvijezde programa nastupile popularne „Gazde“.

Organizatori i sudionici manifestacije „Naše blago“ imali su sreće s vremenom pa je topao proljetni dan bio dovoljan razlog za boravak u središtu Udbine. Bio je ovo odličan način i veliki doprinos očuvanju  tradicije ovog dijela Like i blagodati ličkog sela. Već sada se razmišlja o pomacima koji će sljedeće „Naše blago“ učiniti još raznolikijim i bogatijim. Ideja i sadržaja, na sreću, ne nedostaje.

M.G./M. S.