U utorak je u krugu Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera, a nakon nedavnog osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Plitvička Jezera, obavljena primopredaja prvog vatrogasnog vozila dobrovoljcima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Plitvička Jezera.
Primopredaju vozila obavio je načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić koji je zapovjedniku DVD Plitvička jezera Mariu Maračiću uručio ključeve vozila.
Riječ je o vatrogasnom vozilu za prijevoz ljudstva i opreme, kombiju marke “Renault Passenger”, čija je vrijednost 110.000,00 kuna, a kojega je DVD Plitvička Jezera nabavilo u suradnji sa Općinom Plitvička Jezera i uz njihovo financiranje, od auto kuće ZAK iz Karlovca.
Svečanosti primopredaje vozila, pored Općinskog načelnika i 30-ak dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca, nazočili su i prigodnim pozdravnim govorima uveličali vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović i zapovjednik JVP Pl. Jezera Ivan Pejkunović, dok je vozilo blagoslovio korenički župnik Stjepan Zeba.
LO