PU ličko-senjska: Predajte oružje bez sankcija

SENJ – Lička policija je dovešila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Senja, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegove kuće kojom prilikom je pronađena puška i 38 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. Protiv 36-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

‘Manje oružja, manje tragedija’ – predajte oružje bez sankcija

Iz PU ličko-senjske podsjećaju kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“  u kojoj je građanima  bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje, stoji u priopćenju PU ličko-senjske.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

L.O.