Pucao iz automatske puške i prijetio susjedu

0

Igranje s ilegalnim oružjem i prijetnje skupo će stajati jednog mještanina u Ličkom Lešću. Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom s područja grada Otočca zbog osnova sumnje da je počinio tri  kaznena djela i to prijetnje, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Sumnjiči se da je protekloga vikenda  u Ličkom Lešću prijetio ubojstvom 50-godišnjaku iz Otočca, nakon čega je kroz prozor kata kuće u kojoj neprijavljeno boravi ispalio najmanje tri hica iz automatske puške.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena automatska puška AK-54, četiri okvira s po 30 komada streljiva call. 7,62x39mm, jedan prazni okvir za automatsku pušku, još 45 komada streljiva call. 7,62×39 mm, 3 streljiva za protuzrakoplovni top, 6 detonirajućih kapisli i dva koluta sporogorećeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao.  

Policija je zaplijenila vojni materijal i počinitelju slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O.