Foto: Grad Senj

Trećeg dana boravka u Ličko- senjskoj županiji Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa svojim je suradnicima posjetila grad Senj. Dok su njezini savjetnici zaprimali pritužbe i predmete građana, pravobraniteljica se sastala s predstavnicima Grada Senja na čelu sa Predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem.

U razgovoru su se dotakli tema koje su od osnovnog životnog značaja za sve stanovnike, kao što su opskrba vodom, električnom energijom, prometna povezanost, odlaganje otpada i zdravstvo.

Poseban naglasak i zanimanje pravobraniteljice je bilo na to kako se vodi briga o najranjivijem dijelu stanovnika – siromašnima, posebno onima starije životne dobi, na što su predstavnici Grada Jure Tomljanović pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela i Mislav Bilović savjetnik za kulturu i društvene djelatnosti, predstavili mjere koje Grad provodi, kako kroz socijalni program, tako i kroz druge programe koji su važni za poboljšanje standarda stanovnika. Grad Senj vodi brigu i o najmlađim stanovnicima Grada, pa su tako ove godine sva djeca upisana u dječji vrtić, a u tijeku je i rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića. Provodi se i program Produženog boravka u Osnovnoj školi koji financira Grad.

Pravobraniteljica je izrazila zadovoljstvo održanim sastankom i izrazila želju za nastavkom dobre suradnje, te se ponudila na raspolaganje za sve eventualne probleme u kojima bi ona i njeni suradnici mogli pomoći.

L.O./GS