Naslovnica Gradovi Pukovnik Drago Bilović djecu učio o važnosti Otočca i njegovih branitelja u...

Pukovnik Drago Bilović djecu učio o važnosti Otočca i njegovih branitelja u Domovinskom ratu

1

U sklopu nastave povijesti jutros su učenici Osnovne škole „Zrinski i Frankopani“ Otočac imali prigodu čuti iz „prve ruke“ mnoge slabo poznate detalje iz sudbonosnih dana Domovinskog rata. Prezentirao ih je umirovljeni pukovnik HV Drago Bilović, predsjednik UHDDR-a grada Otočca, dragovoljac koji je prošao mnoge bitke i svjedočio pogibelji u mnogim situacijama. Posebno se osvrnuo na zločinačke planove koji su uz pomoć tzv. JNA trebali stvoriti „Veliku Srbiju“. Bilović je u tom dijelu hrvatske povijesti živa enciklopedija pa je djeci na vješto formulira i definirao uzroke napada na Hrvatsku.

U Gradskom parku pukovnik Bilović govorio je okupljenim učenicima i profesorima o važnosti tih dana za opstojnost Hrvatske, kao i ogromne žrtve koje su Otočac i njegovi branitelji dali za današnju slobodu. Potom je kod spomenika poginulim braniteljima održana komemoracija, položeni vijenci i zapaljene svijeće. Ovo korisno predavanje organizirale su profesorice povijesti Viktorija Cvitković i Danijela Orešković Gladović.

M. S.

1 komentar

  1. Pukovnice tebi mnogo hvala sto ti radis.
    Kazi djeci moju pjesmu tako da drze svoju kulturu i ostanu u svojoj zemlji.
    Ja sam majko Usanik sahovskog polja bojnik. MP7 nosijo svoju grudu branijo. Majka sina rodi da ustanike vodi. Ustanici baklje nose Sahovskim poljem se ponose. Cuvaju grudu cuvaju dom. Ustanici su kao grom

Comments are closed.