Među brojnim stručnim, ljudskim i životnim referencama zagrebačkog Perušićana Josipa Ćulumovića teško je izdvojiti neku koja ga posebno oslikava. Josip je obiteljski čovjek, učitelj po struci, vjernik i neumorni glazbenik.
Kao samouki gitarist i pjevač Josip je uspješno nastupao diljem Hrvatske, većinom pronoseći kroz svoje skladbe riječ Božju. Snimio je 12 studijskih pjesama koje će se naći n njegovu prvom samostalnom albumu kršćanske duhovne glazbe. Zadnji uradak mu je skladba “Putem srca”, a tekst i glazbu Josipu je prepustio duhovni kantautor i prijatelj Zvonko Palić Jonathan. Skladba i spot snimljeni su uoči zadnje korizme i „Putem srca“ sada je moguće poslušati i pogledati spot.
Josip je bio i ostao skroman, dosljedan svojem glazbenom izričaju i uvijek zahvalan mnoštvu prijatelja koji prate njegov rad i pomažu mu da pri tome. Zato uvijek u razgovoru spominje Kristijana, Ivonu, Zvonka, Vlatku… Posebno članove obitelji i mnoštvo dobrih ljudi bez kojih bi Josip bio uskraćen u svojem stvaralačkom i privatnom životu. Zato mu iskreno želimo da pronađe i trasira život koji teče „Putem srca“!

M. S.