Putevima Nikole Tesle kroz Gospić

„Teslinim koracima-putovima Nikole Tesle kroz Gospić“ naziv je novog projekta što su ga na Natječaj  Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva aplicirali Turistička zajednica Grada Gospića u suradnji s Gradom Gospićem.

Na 6 lokacija  predviđenih za duže zadržavanje oblikovali bi se free wifi electro punktovi kao elementi gradske urbane opreme. Teslini citati biti će ispisani na pedesetak pločica koje će trebati pronaći na  ulicama grada (na fasadama, podovima…). Prostor uz rijeku Novčicu se uređuje i oblikuju se tribine za sjedenje s platformom preko rijeke s instalacijom Teslinom turbinom. Na tribinama je predviđeno nekoliko interaktivnih sjedećih mjesta s kojima bi se u sjedećem položaju jednostavnim pokretima moglo sudjelovati u svjetlosnim efektima na pozornici. Na ovaj način posjetitelj bi  bio uključen u igru svijetla, a Teslina turbina bi sudjelovala u napajanju gradske rasvjete. Ispred zgrade Odjela za nastavničke studije studija  prostor će se urediti  i staviti osvjetljenu skulpturu Nikole Tesle kao maloga dječaka koji žuri u školu. U parku Kolakovac su također predviđene intervencije u obliku sprava za igru i posebno osmišljenu urbanu opremu.  Ispred zgrade KIC-a, gdje će biti uređen  Trg Nikole Tesle, napravit će se i soba Nikole Tesle kao soba doživljaja ( prostor ispunjen munjama, Teslin labaratorij i sl ).

Nastavak ispod oglasa

Ova rute Nikole Tesle kroz grad Gospić biti će nova turistička ponuda koja se planira dovršiti i staviti u funkciju do svibnja 2018. godine, dok će  prva faza projekta biti  gotova do  konca ove godine. Prostorno programsku studiju uz ideju TZ Grada Gospića i Grada Gospića izradio je „PIN studio“ iz Zadra, a iznos cijelog projekta je 1.520.000 kn.

L.O.