Rabljani odali počast poginulim braniteljima

    GOSPIĆ – Udruga dragovoljaca 118. brigade ZNG-a satnije iz Lopara s otoka Raba posjetila je danas ličku bojišnicu. Dočekao ih je nekadašnji zapovjednik, a danas predsjednik Kluba 118. brigade Zbora narodne garde Pajo  Brkljačić. Nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata u središtu Gospića novinarima se obratio  Ivan Pičuljan, zapovjednik loparske satnije 118. brigade.

   -Svake godine obilazimo Liku  gdje smo branili Hrvatsku tijekom Domovinskog rata, rekao je I. Pičuljan. Posjećujemo je za blagdan sv. Josipa i na dan „Oluje“. Ove smo godine prvu posjetu organizirali danas jer ćemo nakon Gospića položiti vijence na spomen obilježja na Ljubovu, a potom na mjestu pogibije Josipa Jovića u NP Plitvička jezera.  Ovo je prigoda da budemo i na večerašnjom nogometnoj utakmici između Hrvatske i Srbije.

Nastavak ispod oglasa

     U punom autobusu tako su se našli i neki mlađi štovatelji Domovinskog rata, kao i načelnik Općine Lopar Andreškić, koji također revno obilazi nekadašnju bojišnicu odajući sa svojim sugrađanima počast poginulim hrvatskim braniteljima.

M. S.