Dolaskom toplijih danas povećava se i dnevni priliv gostiju u NP Plitvička jezera. Potvrdio nam je to glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić. Istina, zbog korona-epidemije sve je to daleko od uobičajenog movinga i vreve, ali sadašnje  brojke bude optimizam.

-Svakodnevno bilježimo postupni porast  broja gostiju. I dalje prevladavaju domaći gosti, uz zamjetan broj povećanja dolazaka posjetitelja iz Francuske, Poljske, Češke i Mađarske. Zbog epidemije COVID-19 izostaje veći broj turista iz Njemačke, tradicionalnih gosta Nacionalnog parka. Za sada još uvijek nema dolazaka gostiju iz država Dalekog istoka: Kine, Japana, Južne Koreje…

Povoljni proljetni aranžmani i sve bolja epidemiološka situacija omogućili su da nam se broj posjetitelja tijekom vikenda penje na oko 8 000. Otvoren je hotel „Jezero“, kamp Korana te još osam ugostiteljskih objekata pa se i na ovaj način NP Plitvička jezera vraća na turističku scenu, ustvrdio je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Na jezeru Kozjak u funkciji su elektro-brodovi i drvene barke, dok panoramski vlakići stalno voze na najatraktivnijim izletničkim rutama. Epidemiološke mjere se obavezno poštuju, iako je većina djelatnika ove ustanove već cijepljena protiv korone.

L.O.