Edukativna radionica na temu „Sigurno kretanje zbog moguće minske opasnosti“ okupila je danas  u Sali za sastanke Ličko-senjske županije predstavnike Turističkih zajednica, udruga i jedinica lokalne samouprave. Pokretač ovoga projekta je Udruga za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“. Tematika radionice bila je oslonjena na turizam  i sigurno kretanje u prirodi, pri čemu je neizostavan partner Hrvatski centar za razminiranja.

Skup je pozdravio direktor TZ Ličko-senjske županije Ivica Radošević koji je naglasio kako je riječ o turističkoj destinaciji koja svake godine bilježi sve bolje rezultate. Budući se turizam u Hrvatskoj sve više ističe kao vrlo važna gospodarska grana tajnica udruge „Hrvatska pomaže“ Zdenka Mesić nije dvojila o još uvijek realnoj opasnosti od mina u nekim kontinentalnim dijelovima RH. O ovoj problemtici govorio je stručnjak za komunikacije, ugledni hrvatski novinar i publicist Ante Gugo.

O minsko-sumnjivim prostorima u Lici govorio je glasnogovornik HCR-a Mladen Crnković i predstavnici Policijske uprave ličko-senjske. Serijal ovakvih radionica se održava u sklopu projekta Udruge za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“ i Hrvatske turističke zajednice u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova i Hrvatskim centrom za razminiranje, uz pomoć jedinica lokalne samouprave.

M.S.